Omakotitaloudet

Yksi  asennus,
elinikäinen hyöty

Maalämpö öljylämmitystaloon

Öljylämmityksen vaihtaminen maalämpöpumppuun on aidosti helppoa ja kannattavaa! Kannattavuudesta kertoo hyvin se, että maalämpö on mahdollista rahoittaa sen omilla säästöillä. Maalämpö säästää samalla suhteella sekä rahaa että ympäristöä, jolloin sen vaikutukset ulottuvat kauas tulevaisuuteen.

Tyypillisin kohteemme on vanhan öljykattilan vaihtaminen nykyaikaiseen maalämpöpumppuun. Maalämpösaneeraus kestää yleensä vain muutaman päivän, jonka jälkeen voit nauttia edullisesta ja vähäpäästöisestä lämmitysjärjestelmästä. Kaupan päälle saat vielä vapautuneet lisäneliöt vaikka kodinhoitotilaksi, kiinteistön arvonnousun sekä paremman kiinteistön energialuokituksen.

Maalämpö sähkölämmitystaloon

Sähkölämmityksen vaihtaminen maalämpöpumppuun on helppoa ja kannattavaa! Jos kiinteistössänne on sähköllä lämpiävä vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä, on se mahdollista korvata lämpöpumpulla kuten öljykattilakin. Tällöin usein pelkkä lämmönlähteen vaihto riittää ja lämmönjako saa jäädä ennalleen.

Jos teillä on suoralla sähköllä lämpiävät patterit tai lattialämmitys, niin silloin kannattaa vakavasti harkita vesikiertoisen lämmönjaon rakentamista, jolloin maalämpö tulee mahdolliseksi. Tämä väkisinkin pidentää investoinnin takaisinmaksuaikaa, mutta kyse on tavallisesti vain muutamasta lisävuodesta.  Talon elinkaaressa tämä on varsin lyhyt aika ja siksi näitä tehdäänkin Suomessa jo merkittäviä määriä vuosittain.

Maalämpösaneeraus kestää yleensä vain muutaman päivän, jonka jälkeen voit nauttia edullisesta ja vähäpäästöisestä lämmitysjärjestelmästä. Kaupan päälle saat vielä kiinteistön arvonnousun sekä paremman kiinteistön energialuokituksen.