Maalämpö

LÄMPÖÄ HYVÄSTÄ MAASTA!

Maalämpöpumppu ottaa talteen energian, joka on lähtöisin auringosta, otetaanpa se sitten kallioperästä, pintamaasta tai vesistöstä. Maalämpö soveltuu kohteisiin, joissa on vesikiertoinen lattia- tai patterilämmitys.

Maalämpö on aidosti ympäristöystävällinen lämmitystapa, joka sopii niin uudisrakentajalle kuin saneeraajallekin. Teemme tarkat suunnitelmat ja toimitamme maalämpöjärjestelmän asiakkaallemme avaimet käteen -periaatteella.

Maalämpö on peräisin auringosta ja siksi se on puhdasta uusiutuvaa energiaa!

Säästä kukkaroa ja ympäristöä

Maalämpö on erittäin edullista ja se onkin pääsyy sen suureen suosioon. Lämmityskustannukset ovat kohteesta riippuen n. runsas ¼ öljylämmitykseen verrattuna. Käytön edullisuuden lisäksi maalämpö on vaivaton ja helppokäyttöinen, sillä maalämpöpumppu vaatii vain vähäisiä huoltotoimia. Maalämpö säästää samassa suhteessa myös ympäristöä kuin energiaakin, sillä tällöin ilmaisen energian osalta jäävät pois kaikki energian tuotantoon ja käyttöön liittyvät päästöt.

Poikkeuksellisen korkeasta säästöpotentiaalista johtuen maalämpöjärjestelmä onkin mahdollista rahoittaa sen omilla säästöillä. Tällöin maalämpöpumppu maksaa itse oman investointinsa sillä rahalla, joka aiemmin meni lämmityskuluihin. Tyypilliset maalämpöjärjestelmän takaisinmaksuajat ovat 6-10 vuoden välillä riippuen.

Lisäksi maalämpöpumppu nostaa talon arvoa useimmiten välittömästi enemmän kuin siihen sijoitetun rahan verran, sillä arvokkaita asuinneliöitä vapautuu esim. kodinhoitohuoneeksi ja kiinteistön energialuokitus paranee.